logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
canarad aux champignons

CHATEAUBRIAND

AUX CHAMPIGNOS

Ingrediënten

4 chateaubriants, 10 cl vleesfond, 150 gram boter, 250 gram verse morilles, 25 centiliter crème fraîche, 1 glas port, 1 theelepeltje mosterd, 2 sjalotjes - fijn gesneden, 1 klein lepeltje truffelvocht, zeezout en vers gemale peper

Bereiding

  • Als de morilles droog zijn, laat ze dan eerst 25 tot 30 minuten wellen in het lauw water - en anders was ze goed en meerdere keren in verschillend water. Snijd ze daarma in grote stukken
  • Smoor ze paddestoelen daarna gedurende een kwartier en giet het vocht daarna af. Vervolgens bakt u de sjalotjes met een beetje boter tot ze mooi glazig zijn. Voeg daarna de paddestoelen eraan toe, en de mosterd en de crème fraîche. Laat het nu op een zacht vuurtje het doorkoken totdat het een mooi gladde consistentie heeft, tegen 'dik'aan. Desgewenst voegt u nog wat zout toe.
  • Bak de Châteaubriants met boter totdat ze goudgekleurd zijn (voor het omdraaien mag u absoluut geen vork gebruiken zodat het vocht eruit kan lopen) U kunt bakken tot eenieders smaak (saignant of mi-cuit). KLes ze in een warme schaal.
  • Koel de bakpan af met de port en voeg de fond eraan toe als de port begint warm te worden. Voeg daarna het truffelcoht toe. Smelt daarna - beetje bij beetje - de 75 gram boter in het mengsel laten smelten totdat een mooi gladde saus ontstaat
  • Giet deze saus over de Châteaubriants, en giet daar overheen de morilles en hun saus en dien het vlees op met een mooie Bourgogne.

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl